Unika Rabattkoder på Leksaker

ekonomi, kreditkort, shopping

Visa vs. mastercard

 Visa eller MasterCard?

visa eller mastercardDe flesta konsumenter kommer bara i kontakt med Visa eller Mastercard , På den här sidan reder vi ut skillnaden mellan Visa och Mastercard .

Vilket Kreditkort ska du välja ? vilket är bäst för dig ?

mastercardMastercard

Mastercard Inc. är en internationell organisation som äger varumärkena Mastercard, Maestro och Cirrus. Mastercard grundades  i december 1966.  Mastercard International är noterat på New York Stock Exchange . Mastercard ger själva inte ut kort till konsumenter. Det är istället banker och kreditinstitut  som ger ut kreditkort från Mastercard.

visaVisa

Visa är ett av världens största kreditkort- och betalningsvarumärken som ägs av Visa International Service Association, en börsnoterad organisation bestående av över 21 000 finansiella institutioner. Visa ger inte ut sina kort direkt till konsumenter. Det är banker och kortinstitut som ger ut Visa kreditkort.

 

Visa vs. MasterCard?

Visa vs. MasterCardDe finns några skillnader mellan MasterCard och Visa. Visa förbjuder exempelvis alla handlare att ta ut en avgift eller minimum köp med Visa kort.

MasterCard har något större täckning internationellt än Visa och accepteras totalt av fler handlare.

Vilket kreditkort är bäst ? Visa eller MasterCard ?

MasterCard, tillsammans med Visa-kortet, är de mest accepterade kreditkorten i världen. Visa  och MasterCard är båda betalningsinstitut som ägs av tusentals deltagande finansinstitut som utfärdar och marknadsför VISA eller MasterCard Kreditkort.

Om du jämför VISA eller MasterCard för att bestämma vilket kort som är bäst , kan det vara en bra idé att titta på funktionerna på det specifika kortet. De viktigaste funktionerna är räntesatser Uttagsavgifter Valutapåslag och årsavgifter. Eftersom belöningarna och förmånerna bestäms och utfärdas av banken är det en bra ide att jämföra olika Kreditkort innan du bestämmer dig.

 

Kostnader att ha koll på med ett kreditkort.

Jämför bankernas olika räntesatser och årsavgifter för att se vilket kreditkort som passar din shopping , Visa eller Mastercard ?

Här är alla kostnader som du behöver ha koll på innan du bestämmer dig för vilket Kreditkort som passar dig.

  • Årsavgift – En avgift som betalas en gång per år. Jämför olika banker , Många kreditkort har ingen årsavgift första året.
  • Uttagsavgift – En avgift som uppstår när du tar ut pengar ur en bankomat med kreditkortet. En vanlig nivå är 3% av uttaget belopp men minst 35 kr. På många kreditkort är det samma kostnad i utlandet som i Sverige men det kan skilja en del , Jämför olika banker och Kreditkort.
  • Valutapåslag – Om kreditkortet används utomlands tillkommer ofta ett valutapåslag. Jämför för att undvika denna avgift.
  • Ränta – Gäller vid kredit , Vid delbetalning av fakturan uppkommer en räntekostnad. Jämför Räntan för att inte få en chock faktura.

Välja Rätt Kreditkort

KreditkortDe flesta kort som erbjuds på marknaden i dag är kombinerade betalkort och kreditkort ,Det fungerar som så att om du handlar med kortet och sedan betalar fakturan som kommer månadsvis så utfaller ingen ränta och kortet fungerar då som betalkort.

Väljer du däremot att inte betala fakturan så debiteras du en kreditavgift med ränta och kortet har då fungerat som kreditkort.

Det gör att innehavaren kan köpa varor och tjänster utifrån innehavarens löfte att betala för dessa varor och tjänster.

Utgivaren av kortet skapar ett roterande konto och beviljar en kontokredit till konsumenten från vilken användaren kan låna lite pengar för betalning till en handlare eller som kontantförskott till användaren.

Jämför olika Kreditkort

De flesta kreditkortsutgivarna har egna bonussystem med poäng och olika typer av förmåner eller saker som du kan byta dina poäng mot ,  Därför kan det vara smart att jämföra olika kreditkort innan du bestämmer dig för vilket kreditkort som passar dig. Vi har testat dom olika jämförelsetjänsterna som kan hjälpa dig med att jämföra olika kreditkort , försäkringar och elavtal.

  • Compricer startades 2005 för att hjälpa dig att hitta bättre avtal för din privatekonomi.Compricer jämför tjänster från över 350 företag, både jättarna och uppstickarna. Compricer är ett oberoende företag utan koppling till någon.

 

  • Kortio bildades 2013 med målet att hjälpa dig som konsument att hitta rätt i den allt växande kreditmarknaden. Kortio är en helt oberoende kortförmedlare som är helt fristående från alla kortinstitut.

Kortios tjänster är helt kostnadsfria för dig som kund.

 

Please follow and like us:
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial